 |
Atrakcje
|
 |
... ,,W całej przeszłości
i w całej przyszłości
Jedna już tylko jest kraina taka,
W której jest trochę szczęścia dla Polaka Kraj lat dziecinnych !
On zawsze zostanie Święty i czysty, jak pierwsze kochanie. ''
Adam Mickiewicz
"Pan Tadeusz"
(Epilog, 65-69)
|
|
 |
 |
Propozycja menu nr 4
Zagrycha zimna5 do wyboru
- Marynowane pieczyste mięsiwo i wędliny domowe
(schab wieprzowy w czosnku, boczek z komina, karkówka wieprzowa, salceson domowy, kaszanka)
- Bogaty wybór pasztetów z marynatami i sosami
(pasztet z sarny, mięsny z grzybami, z warzywami)
- Tatar z łososia z kawiorem
- Schab po warszawsku
(pieczony schab nadziewany delikatnym chrzanem pod aromatyczną galaretą
- Specjał kresowy kołomyja
(polędwica wołowa marynowana w aromatycznej bejcy ziołowej wg receptury szefa kuchni)
- Tatar z polędwicy wołowej
- Misa łososia marynowanego w sosie śmietanowym
- Rolada faszerowana z kurczaka lub ryby
- Srebrne filety ze śledzi na trzy nuty smakowe
(w oliwie, sosie litewskim, w śmietanie)
- Aromatyczny indyk w maladze z owocami
- Wiejskie jaja z dodatkami
(szynka, pomidory, świeże zioła, łosoś, kawior)
- Grillowany bakłażan nadziewany kozim serem i pomidorami w oliwie czosnkowej
- Roladki z szynki z pastą szczypiorkowo jajeczną
- Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem
Sałaty i sałatki
3 do wyboru
- Sałatka ukraińska
(kompozycja pomidora, ogórka i papryki przekładana grzybem marynowanym)
- Wiejska sałata z serem i chrustem z boczku wędzonego
- Mieszane sałaty i wiejskie warzywa przekładana wędzoną gąską
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałata szopska
- Świeże liście szpinaku z sosem czosnkowym i chrupkim boczkiem
- Mieszane sałaty i zioła z drobiową wątróbką i dresingiem malinowym
Zagrycha ciepła
1 do wyboru
- Przysmak huculski
(grillowany wędzony owczy ser zawijany w boczek z góralskiej beczki)
- Parada staropolskich zlepieńców
(pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami leśnymi, cepeliny z mięsem)
- Bigos staropolski
- Boczniaki z patelni
Zupy
1 do wyboru
- Żurek staropolski z dodatkiem chrzanu, jajka i wiejskiej kiełbasy
- Kołduny litewskie w rosole lub barszczu czerwonym
- Flaki po lwowsku
- Tradycyjna solianka ukraińska
- Zupa z suszonych grzybów z łazankami
- Lwowska zupa rybna z trzech gatunków ryb
Danie główne
3 do wyboru
- Kaczka pieczona w sosie żurawinowo miodowym z chrupiącym jabłkiem
- Polędwiczki wieprzowe w otulinie leśnych grzybów
- Schab nadziewany wiejską kiełbasą z sosem ziołowym
- Cielęcina faszerowana grzybami, wątróbką lub owocami
- Zrazy wołyńskie nadziewane boczkiem cebulą i ogórkiem
- Sztuka mięsa z delikatnym sosem chrzanowym
- Organki z młodego warchlaka (żeberko w sosie śliwkowym)
- Bejcowana karkówka w sosie kurkowym
- Roladki z sandacza nadziewane szpinakiem w sosie rakowym
- Sum po staropolsku w sosie koperkowo śmietanowym
- Grillowania pierś z kurczaka w sosie beszamelowym, koperkowym lub czosnkowym
- Goloneczki z kapustą zasmażaną
- Pieczeń cielęca w sosie własnym
Dodatki ciepłe
4 do wyboru
- Pieczone ziemniaki z ziołami i czosnkiem
Kopytka domowe(z wody lub smażone )
- Delikatne kluski kładzione
- Kasza gryczana z boczkiem
- Kolorowy ryż rozmaitości z warzywami
- Warzywa z wody
- Buraczki zasmażane
- Warzywa duszone w białym winie
- Grillowanie warzywa
- Staropolska kapusta zasmażana
Dodatki zimne
-
Pikle z własnej roboty
- Marynowane grzyby
- Chrzan, ćwikła
- Kamionka wybornego smalcu
- Pieczywo
- Wyborny smalec kołomyja
Deserydwa do wyboru
- Wybór ciast i ciasteczek z własnego wypieku
- Swieże owoce
- Sałatka owocowa
- Pieczone jabłko nadziewane serem
Napoje
- Soki owocowe
- Woda
- Kawa herbata
Alkohol
płatne wg spożycia
- Piwo Okocim 0,5l - 7zł
- Wino mołdawskie chardonay,merlot but 0,75l - 45zł
- Wódka 0,5l - 75zł
Cena 130zł na os,
Kontakt:
tel. 022 754-05-94
lub e-mail:
|
|
|
 |