Czwartek
Kuchary polecajo świeże mule !

Sobota
Spotkanie z kulturą i kuchnią rosyjską

Niedziela
RODZINNE BIESIADY KRESOWE wspólne igraszki Bony z dziećmi deser dla pociech.
Atrakcje
W soboty zapraszamy Państwa na spotkania z kulturą i kuchnią rosyjską. Wśród atrakcji artystycznych podziwiać będziemy śpiew i taniec zespołu Liliany Cercel. Zapewniamy również atrakcje kulinarne.

W piątki zpraszamy na spotkania z kulturą i kuchnią żydowską.

... ,,W całej przeszłości i w całej przyszłości
Jedna już tylko jest kraina taka,
W której jest trochę szczęścia dla Polaka
Kraj lat dziecinnych ! On zawsze zostanie
Święty i czysty, jak pierwsze kochanie. ''

Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"
(Epilog, 65-69)

Propozycja menu nr 4
Zagrycha zimna
5 do wyboru
  • Marynowane pieczyste mięsiwo i wędliny domowe
    (schab wieprzowy w czosnku, boczek z komina, karkówka wieprzowa, salceson domowy, kaszanka)
  • Bogaty wybór pasztetów z marynatami i sosami
    (pasztet z sarny, mięsny z grzybami, z warzywami)
  • Tatar z łososia z kawiorem
  • Schab po warszawsku
    (pieczony schab nadziewany delikatnym chrzanem pod aromatyczną galaretą
  • Specjał kresowy kołomyja (polędwica wołowa marynowana w aromatycznej bejcy ziołowej wg receptury szefa kuchni)
  • Tatar z polędwicy wołowej
  • Misa łososia marynowanego w sosie śmietanowym
  • Rolada faszerowana z kurczaka lub ryby
  • Srebrne filety ze śledzi na trzy nuty smakowe
    (w oliwie, sosie litewskim, w śmietanie)
  • Aromatyczny indyk w maladze z owocami
  • Wiejskie jaja z dodatkami
    (szynka, pomidory, świeże zioła, łosoś, kawior)
  • Grillowany bakłażan nadziewany kozim serem i pomidorami w oliwie czosnkowej
  • Roladki z szynki z pastą szczypiorkowo jajeczną
  • Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem
Sałaty i sałatki
3 do wyboru
  • Sałatka ukraińska
    (kompozycja pomidora, ogórka i papryki przekładana grzybem marynowanym)
  • Wiejska sałata z serem i chrustem z boczku wędzonego
  • Mieszane sałaty i wiejskie warzywa przekładana wędzoną gąską
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałata szopska
  • Świeże liście szpinaku z sosem czosnkowym i chrupkim boczkiem
  • Mieszane sałaty i zioła z drobiową wątróbką i dresingiem malinowym
Zagrycha ciepła
1 do wyboru
  • Przysmak huculski
    (grillowany wędzony owczy ser zawijany w boczek z góralskiej beczki)
  • Parada staropolskich zlepieńców
    (pierogi ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami leśnymi, cepeliny z mięsem)
  • Bigos staropolski
  • Boczniaki z patelni
Zupy
1 do wyboru
  • Żurek staropolski z dodatkiem chrzanu, jajka i wiejskiej kiełbasy
  • Kołduny litewskie w rosole lub barszczu czerwonym
  • Flaki po lwowsku
  • Tradycyjna solianka ukraińska
  • Zupa z suszonych grzybów z łazankami
  • Lwowska zupa rybna z trzech gatunków ryb
Danie główne
3 do wyboru
  • Kaczka pieczona w sosie żurawinowo miodowym z chrupiącym jabłkiem
  • Polędwiczki wieprzowe w otulinie leśnych grzybów
  • Schab nadziewany wiejską kiełbasą z sosem ziołowym
  • Cielęcina faszerowana grzybami, wątróbką lub owocami
  • Zrazy wołyńskie nadziewane boczkiem cebulą i ogórkiem
  • Sztuka mięsa z delikatnym sosem chrzanowym
  • Organki z młodego warchlaka (żeberko w sosie śliwkowym)
  • Bejcowana karkówka w sosie kurkowym
  • Roladki z sandacza nadziewane szpinakiem w sosie rakowym
  • Sum po staropolsku w sosie koperkowo śmietanowym
  • Grillowania pierś z kurczaka w sosie beszamelowym, koperkowym lub czosnkowym
  • Goloneczki z kapustą zasmażaną
  • Pieczeń cielęca w sosie własnym
Dodatki ciepłe
4 do wyboru
  • Pieczone ziemniaki z ziołami i czosnkiem
    Kopytka domowe(z wody lub smażone )
  • Delikatne kluski kładzione
  • Kasza gryczana z boczkiem
  • Kolorowy ryż rozmaitości z warzywami
  • Warzywa z wody
  • Buraczki zasmażane
  • Warzywa duszone w białym winie
  • Grillowanie warzywa
  • Staropolska kapusta zasmażana
Dodatki zimne
  • Pikle z własnej roboty
  • Marynowane grzyby
  • Chrzan, ćwikła
  • Kamionka wybornego smalcu
  • Pieczywo
  • Wyborny smalec kołomyja
Desery
dwa do wyboru
  • Wybór ciast i ciasteczek z własnego wypieku
  • Swieże owoce
  • Sałatka owocowa
  • Pieczone jabłko nadziewane serem
Napoje
  • Soki owocowe
  • Woda
  • Kawa herbata
Alkohol
płatne wg spożycia
  • Piwo Okocim 0,5l - 7zł
  • Wino mołdawskie chardonay,merlot but 0,75l - 45zł
  • Wódka 0,5l - 75zł
Cena 130zł na os,


Kontakt:
tel. 022 754-05-94
lub e-mail:kontakt@kolomyja.pl